Bagaimana Peribadikan WooCommerce untuk Jenis Pelanggan yang Berbeza

November 13, 2017

Sama ada anda mengikuti trend pemasaran atau tidak, sukar untuk tidak menyedari perubahan keperibadian yang besar dalam pengalaman digital. Semua orang dari Netflix ke Amazon melabur dalam pengalaman tersuai untuk pengguna mereka. Dan sementara anda mungkin tidak dapat menyesuaikan belanjawan mereka, jika anda menjalankan kedai eCommerce di WordPress, terdapat beberapa cara yang anda boleh memperibadikan WooCommerce untuk menawarkan pengalaman membeli-belah yang lebih baik.

Dalam jawatan ini, saya akan meliputi empat teknik berbeza yang boleh anda gunakan untuk memperibadikan WooCommerce untuk pembeli anda. Dan untuk membantu anda mengimplementasikan teknik tersebut, saya juga akan memberikan cadangan plugin dan alat untuk setiap kaedah.

1. Memberi Cadangan Produk Peribadi

Ketika datang untuk memperibadikan eCommerce, pemikiran pertama anda mungkin cadangan produk. Yang masuk akal – cadangan produk diperibadikan terkenal untuk meningkatkan pendapatan dan kadar penukaran kedai anda.

Sebenarnya ada beberapa jenis produk yang disesuaikan dengan cadangan produk yang anda dapat melayani pengunjung pengunjung anda. Anda boleh mengesyorkan oleh:

 • Sejarah pembelian anda mengesyorkan produk untuk kembali membeli-belah secara khusus berdasarkan apa yang mereka beli pada masa lalu
 • Produk – anda mengesyorkan produk yang anda anggap pengunjung anda mungkin berminat berdasarkan produk semasa yang mereka cari. Tidak seperti kaedah yang akan datang, ini adalah produk serupa bukannya menyertainya.
 • Produk yang dibeli dengan – anda mengesyorkan produk yang baik dengan item tertentu pengunjung anda melihat, dan bukannya produk yang menggantikan seperti kaedah sebelumnya

Jika anda pernah berbelanja di Amazon, anda tahu bahawa mereka membuat penggunaan liberal semua tiga kaedah pada kedua laman utama dan laman produk masing-masing:

Walaupun saya tidak dapat menjanjikan anda bahawa anda akan mendapati plugin yang menyajikan cadangan sebagai kualiti yang tinggi seperti Amazon, anda mempunyai beberapa pilihan apabila ia datang untuk memberikan cadangan produk yang diperibadikan pada WooCommerce:

 • Enjin Cadangan – ini adalah salah satu pilihan yang paling popular dan ia direka bentuk untuk menyampaikan semua tiga jenis cadangan produk yang berbeza.
 • Pemperibadian – ini adalah perkhidmatan pelbagai gaya SaaS-gaya yang mempunyai integrasi khusus untuk WooCommerce. Daripada harga ditetapkan, anda hanya membayar 4% daripada pendapatan tambahan yang Jadikan Peribadi membantu anda menjana.

2. Tawaran Pemesejan Peribadi Untuk Pelanggan Berdaftar

Selain daripada cadangan peribadi, cara lain yang anda boleh berhubung dengan pembeli biasa anda ialah dengan hanya menyapa mereka dengan nama

Ia bukan idea yang mengetepikan minda, tetapi ia menghairankan berkesan. Dalam kaji selidik dari Accenture, 56% responden berkata mereka lebih cenderung untuk membeli di kedai yang mengalu-alukan mereka dengan nama.

Anda fikir konsep mudah seperti ini akan dilindungi dengan baik kerana ia terpakai kepada WooCommerce … tetapi sebenarnya amat sukar untuk mencari penyelesaian yang membolehkan pengguna mengalu-alukan nama pertama mereka.

Pada akhirnya, saya mengesan coretan kod pendek dari Mike Obderick. Ia pada dasarnya mewujudkan shortcode yang:

 • Untuk pengguna berdaftar, memaparkan mesej selamat datang menggunakan nama pertama mereka.
 • Bagi tetamu, memaparkan mesej tersendiri berasingan (atau tiada mesej sama sekali)

Terdapat juga sandaran sekiranya pengguna didaftarkan tetapi tidak pernah memasuki nama sebenar mereka.

Saya menguji mesej di laman pembangunan saya dan nampaknya tidak berfungsi:

Anda perlu menambah mesej yang anda mahu paparkan dalam kod sebenar. Kemudian, anda boleh menambah kod ke laman web anda menggunakan functions.php, plugin Kod Snippet, atau plugin tersuai anda sendiri.

Setelah itu, anda boleh memaparkan mesej anda di mana saja di laman web anda menggunakan shortcode [ welcome_message ].

Jika anda mahu memaparkan mesej yang berbeza di tempat yang berbeza, anda juga boleh membuat kod ringkas berasingan berdasarkan kod yang sama yang anda boleh menyesuaikan seperti yang diperlukan

Dan jika anda kod yang bijak, anda sentiasa boleh menggunakan fungsi wp_get_current_user untuk melakukan perkara sendiri. Sebagai contoh, kod ini akan memaparkan nama pertama pengguna semasa:

 user_firstname. '
'; ?>

Cukup pastikan untuk menambah sandaran bagi tetamu yang belum mendaftar.

3. Diskaun Tawaran Berdasarkan Kelakuan Pengguna

Jika ada satu perkara orang suka, itu diskaun. Terutama apabila diskaun itu berdasarkan kepada tingkah laku sebenar mereka.

Anda boleh menawarkan diskaun berdasarkan:

 • Produk tertentu yang mereka beli
 • Berapa lama sejak pembelian terakhir mereka
 • Sama ada atau tidak mereka pelanggan setia

Bergantung pada jenis diskaun khusus yang anda ingin tawarkan, anda akan mahu pergi dengan pemalam yang berbeza.

Berikut ialah beberapa pilihan yang baik untuk memulakan anda:

 • Keahlian WooCommerce – ini membolehkan anda memberi akses kepada pembeli setia kepada harga istimewa atau diskaun. Sebagai contoh, anda boleh membuat sesuatu seperti kelab membeli-belah untuk memberi diskaun istimewa kepada pelanggan anda yang paling setia.
 • Mata dan Ganjaran WooCommerce – ini membolehkan anda memberikan mata pelanggan untuk pembelian yang mereka buat. Mereka kemudian boleh menebus mata mereka untuk diskaun yang berbeza.
 • Metorik – Metorik membantu anda menapis pengguna dengan segera berdasarkan tingkah laku mereka. Anda kemudiannya boleh mengeksport segmen ini ke perisian pemasaran e-mel anda untuk menghantar kupon ke set pengguna tertentu. Walaupun ada tindakan manual yang diperlukan, segmentasi mendalam Metorik bernilai.
 • ReMarkety – ReMarkety adalah perkhidmatan pemasaran e-mel SaaS yang boleh diintegrasikan dengan WooCommerce untuk menghantar kupon, serta cadangan produk, e-mel kereta terbengkalai dan banyak lagi.

4. Jual Produk yang Diberikan sepenuhnya

Saya fikir ramai orang mempunyai idea ini bahawa WooCommerce adalah tegar dan hanya bagus untuk menjual produk yang sudah dibuat.

Itu, di luar pilihan asas seperti warna dan saiz, semua orang mendapat produk yang sama .

Itu mungkin benar untuk perisian teras WooCommerce. Tetapi, dengan tambahan yang tepat, anda sebenarnya boleh menggunakan WooCommerce untuk menjual produk sepenuhnya kepada pelanggan anda. Saya bercakap tentang perkara-perkara seperti:

 • Engravings
 • Kad Pemberian Hadiah
 • Bahan-bahan tersuai
 • Pilihan campuran dan perlawanan

Nicole Kohler menyusun senarai beberapa contoh yang baik dalam tindakan ini di blog WooCommerce. Dan contoh ini dari Qüero Handmade Shoes yang Nicole ditemui adalah ilustrasi sempurna konsep …

Sebagai sebahagian daripada kedai, Qüero Handmade Shoes menggunakan WooCommerce untuk membiarkan pelanggannya sepenuhnya menyesuaikan sepatu keseluruhan:

Jadi, bagaimana anda boleh menjual produk peribadi melalui kedai WooCommerce anda? Nah, seperti yang anda jangkakan, anda mungkin akan memerlukan beberapa plugin WooCommerce tambahan untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan

Berikut adalah beberapa pilihan yang baik untuk membuat anda bermula:

 • Produk Tambahan – ini membolehkan anda menambah medan tambahan seperti kawasan teks, kotak pilihan dan banyak lagi.
 • Produk Komposit – ini membantu anda membuat "kit produk" yang diperbuat daripada komponen boleh dikonfigurasi secara individu. Sebagai contoh, anda boleh membiarkan pelanggan anda menyesuaikan komputer mereka sendiri yang dibina pada spec.
 • WooCommerce Imej Variasi Tambahan – menambah imej variasi supaya pelanggan sentiasa dapat melihat apa produk akhir akan kelihatan tidak kira berapa banyak mereka menyesuaikan

Bergantung pada bagaimana kompleks anda mahu mengambil sesuatu, anda mungkin memerlukan plugin tambahan untuk membenarkan penyesuaian lanjut. Tetapi ketiga-tiga plugin dengan sendirinya akan memberi anda permulaan yang baik!

Membungkus Perkara

Apabila anda memperibadikan WooCommerce, kedua-dua anda dapat meningkatkan pengalaman pengguna kedai anda serta garis bawah anda.

Walaupun plugin WooCommerce teras mungkin tidak membenarkan satu tan personalisasi dengan sendirinya, terdapat beberapa plugin dan alat-alat SaaS yang boleh diintegrasikan ke dalam kedai anda untuk memperibadikan WooCommerce.

Beri mereka cuba dan lihat jika mereka bekerja untuk anda!

Sekarang saya suka mendengar daripada anda – adakah anda mempunyai sebarang cerita atau petua tentang memperibadikan WooCommerce?

Artikel thumbnail imej oleh Mascha Tace / shutterstock.com

Pautan Bagaimana Peribadikan WooCommerce untuk Jenis Pelanggan yang berbeza muncul pertama di Blog Tema Elegant.Credit to Elegant Themes

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Pricing Table Layers Extension – WordPress Plugin
Plugins,
Plugins,

Pricing Table Layers Extension – WordPress Plugin

Pembuat Rojak - March 17, 2018

Pelanjutan Jadual Harga untuk Lapisan Ia menyediakan pelbagai pilihan yang membantu anda dalam mencipta jadual harga yang sempurna anda. Pelanjutan…

10 Best Software Editing Software for 2018
Elegant Themes,
1 views
Elegant Themes,
1 views

10 Best Software Editing Software for 2018

Pembuat Rojak - March 17, 2018

Anda mempunyai karya dalam diri anda. Adakah anda tahu bahawa? Ia mungkin potongan instrumental yang indah, aria kualiti burung songbird,…

Kids Zone | Children & Kids WordPress Theme
Themeforest,
4 views
Themeforest,
4 views

Kids Zone | Children & Kids WordPress Theme

Pembuat Rojak - March 17, 2018

Kanak-kanak Zon adalah Tema Wordpress yang direka dengan indah untuk tadika, penjagaan harian, prasekolah dan ia sesuai untuk mana-mana kanak-kanak,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.