Bulan dalam WordPress: Oktober 2017

November 2, 2017

Walaupun bulan ini kami memberi tumpuan kepada membina ciri-ciri baru untuk teras WordPress, kami juga mengembangkan bidang-bidang lain dalam projek ini. Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai projek WordPress yang telah dicapai pada bulan Oktober.


Mengambil Pengkajian Pengguna WordPress Tahunan 2017

Siasatan Pengguna WordPress tahunan adalah peluang yang baik untuk anda memberikan maklum balas anda mengenai cara anda menggunakan WordPress. Tahun ini tidak terkecuali, sebagai 2017 WordPress Ukur Pengguna adalah sekarang

Maklumat yang dikumpulkan dalam kaji selidik itu digunakan untuk membuat keputusan bermaklumat mengenai penambahbaikan di seluruh projek WordPress, jadi jawapan anda sangat bernilai dan membantu membentuk masa depan platform.

Pelepasan Keselamatan 4.8.3 WordPress

Pada akhir Oktober, WordPress 4.8.3 dikeluarkan yang mengandungi satu penetapan keselamatan yang penting untuk semua versi sebelumnya dari WordPress. Jika pemasangan WordPress anda tidak dikemas kini secara automatik, sila kemas kini sekarang untuk melindungi tapak anda.

Masalah keselamatan ini telah diketengahkan oleh ahli komuniti, jadi jika anda pernah menemukan kelemahan keselamatan di teras WordPress, sila lakukan yang sama dan mendedahkannya secara bertanggungjawab .

WordPress 4.9 Sedia untuk Dilancarkan

WordPress 4.9 sedang dalam perkembangan pesat pada bulan ini. Kami mengeluarkan empat versi beta dan menerbitkan calon pelepas . Sasaran untuk penghantaran WordPress 4.9 ialah 14 November – hanya dua minggu lagi. Dengan banyak ciri-ciri baru, ini adalah keluaran yang sangat menarik yang meningkatkan pengalaman pengguna WordPress. Terutama, anda akan melihat peningkatan pada pemilihan tema tema banyak penambahan widget pengeditan kod [194590014] yang secara drastik ditingkatkan dan pengurusan peranan pengguna yang lebih baik .

Untuk terlibat dalam pembinaan WordPress Core, lompat ke saluran #core di Membuat kumpulan Slack WordPress dan ikuti blog pasukan Teras .

Hackathon Amal WordPress Berkembang

Untuk beberapa tahun kebelakangan, bilangan siri do_action hackathons amal WordPress telah berkembang di seluruh dunia. Apa yang bermula sebagai acara komuniti untuk membantu organisasi bukan untung tempatan, telah menjadi sesuatu yang banyak komuniti WordPress sedang mereplikasi dalam peningkatan jumlah bandar.

Pada bulan ini, acara do_action telah dianjurkan di Cape Town dan Johannesburg, Afrika Selatan, Beirut, Lubnan, Austin, Texas, dan Montréal, Kanada. Di samping itu, acara-acara ini dijadwalkan untuk Bristol, England dan Zurich, Switzerland pada tahun 2018. [

Untuk terlibat dalam menganjurkan acara do_action di dalam negara, baca buku panduan penganjur do_action dan sertai saluran komuniti # di Membuat kumpulan Slack WordPress

Gutenberg Development Advances

Walaupun kerja terus menerus pada Gutenberg – editor baru untuk teras WordPress – satu kemas kini dari bulan ini membahas salah satu kebimbangan utama yang dikongsi oleh beberapa orang mengenai projek itu.

Sehingga pembebasan pada 24 Oktober Gutenberg tidak menyokong kotak meta yang begitu banyak pembuat konten WordPress bergantung pada. Editor baru kini mempunyai sokongan awal untuk kotak meta serta pelbagai ciri kritikal lain untuk penciptaan kandungan di WordPress.

Uji Gutenberg sekarang dan bantu mengembangkannya dengan menyertai saluran # editor-editor di Membuat kumpulan Slack WordPress dan menyusul blog pasukan inti .


Bacaan Terpulang:

Jika anda mempunyai kisah yang perlu dipertimbangkan termasuk dalam "Bulan dalam WordPress" seterusnya, sila menyerahkannya di sini .