Divi vs Extra – Cara Pilih Yang Terbaik untuk Laman Web Anda

September 26, 2017

Tema Elegant mempunyai dua tema popular yang termasuk Divi Builder. Kami banyak mendengar tentang Divi, tetapi kami tidak banyak mendengar tentang Extra. Ia kadang-kadang hanya menganggap bahawa Divi adalah pilihan terbaik dari kedua-dua, tetapi kedua-dua tema mempunyai kelebihan mereka dan satu mungkin lebih baik daripada yang lain untuk keperluan khusus anda. Dalam artikel ini kita akan melihat ciri-ciri dan kelebihan setiap tema untuk membantu anda mengetahui cara memilih yang terbaik untuk laman web anda.

Apa yang Mereka Ada Dalam Common

Mula-mula, mari kita lihat apakah kedua-dua tema mempunyai persamaan. Kemudian kita akan melihat perbezaan kecil antara beberapa ciri umum. Selepas itu, kami akan melihat ciri-ciri yang unik untuk setiap tema. Kemudian kami akan membandingkan ciri-ciri mereka dan melihat kelebihan setiap tema.

Divi Builder

Kedua-duanya termasuk Divi Builder dan boleh membina susun atur dengan lebar lebar, standard, dan bahagian khusus.

Kedua-duanya termasuk modul Divi 37 standard dan 9 fullwidth.

Kedua-duanya termasuk 32 susun atur yang telah dibuat untuk membantu anda memulakan dengan cepat.

Visual Builder

Kedua-duanya termasuk Visual Builder supaya anda boleh membina dari belakang atau frontend.

Customizer Tema

Kedua-duanya termasuk alat menyesuaikan terperinci dalam Tema Customizer. Setiap mempunyai beberapa ciri unik dalam customizer, yang akan kita lihat kemudian

Modul Customizer

Kedua menggunakan customizer modul.

Ujian Split

Kedua-duanya mempunyai ujian split / b supaya anda dapat menguji reka bentuk anda untuk kandungan hati anda

Editor Peranan

Editor peranan berfungsi sama dalam kedua-dua tema.

Perpustakaan Divi

Perpustakaan kelihatan dan berfungsi sama dalam kedua-dua tema.

Sama Tetapi Berbeza

Terdapat beberapa unsur yang kedua-duanya mempunyai, tetapi mereka tidak sama. Mari kita lihat beberapa perkara yang kedua-duanya mempunyai persamaan tetapi mempunyai versi mereka sendiri.

Tetapan Halaman dan Pos

Tetapan pos Divi membolehkan anda memilih susun atur bar sisi (kanan, kiri, atau tidak), membolehkan navigasi dot, sembunyikan navigasi sebelum tatal, dan sembunyikan atau tunjukkan tajuk pos. Tetapan ini adalah untuk setiap jawatan secara individu.

Tetapan pos tambahan mempunyai lokasi sidebar, kawasan widget, dan tetapan untuk ditetapkan sebagai pos yang diketengahkan dan untuk menyembunyikan ciri-ciri tertentu. Pilih dari kanan, kiri, dan tiada bar sisi. Pilih mana-mana lokasi bar sisi untuk dipaparkan sebagai bar sisi. Tetapan ini adalah untuk setiap jawatan secara individu.

Ia juga menambah 6 jenis pos:

 • Video
 • Audio
 • Quote
 • Galeri
 • Pautan
 • Peta

Templat Page

Divi termasuk template halaman lalai dan template kosong supaya anda boleh membuat header dan footer anda sendiri.

Tambahan termasuk 9 templat halaman tetapi tidak termasuk templat kosong. Templat termasuk lalai, pengarang, suapan blog, kenalan, jalur lebar, log masuk ahli, portfolio, peta tapak, dan garis masa. Kandungan untuk templat diletakkan di bawah kandungan yang dibuat dengan Divi Builder.

Pilihan Tema

Divi termasuk pemetik warna, merebut imej pos pertama, dan mod gaya blog. Pemetik warna memberi anda kawalan penuh ke atas warna dan kelegapan, dan menyediakan kod hex.

Tambahan termasuk warna aksen global dalam heksadesimal, pilihan kawasan widget anda untuk digunakan untuk sidebars dan sidik jari WooCommerce, dan kadar penyegaran untuk sosial berikut.

Tajuk

Tetapi kedua-duanya termasuk format header, bar menu utama dan menengah, navigasi tetap, dan tetapan elemen header. Buat praktikal apa-apa jenis header yang anda mahu.

Divi mempunyai empat gaya header yang termasuk logo lalai, berpusat, berpusat, bersilang dalam, dan skrin penuh. Ia juga termasuk navigasi menegak yang boleh diletakkan di sebelah kanan atau kiri. Menu menengah Divi menambah nombor telefon dan e-mel.

Tambahan memberikan anda tajuk kiri, kanan, atau berpusat dan menambah WooCommerce ke bar atas. Daripada e-mel atau nombor telefon, ia termasuk bar aliran yang memaparkan jawatan teratas anda dalam giliran. Mengklik tajuk membawa anda ke jawatan.

Footers

Kedua-duanya termasuk penyesuaian kaki. Tetapan Divi termasuk tata letak, widget, elemen footer, menu footer, dan bar bawah.

Divi mempunyai kawasan untuk mengedit kredit footer.

Tambahan termasuk tetapan untuk susun atur, tipografi, elemen kaki, dan bar bawah. Ia tidak termasuk editor kredit footer.

Apa yang Unik Mengenai Setiap Tema?

Mari lihat ciri-ciri yang setiap tema mempunyai yang lain tidak.

Divi

Divi adalah tema semua-tujuan. Ia bagus untuk laman web perniagaan, jemaat, sekolah, pejabat, freelancer, jurugambar, atau apa sahaja yang memerlukan halaman pendaratan, laman utama, dan lain-lain. Berikut adalah apa yang anda akan dapati di Divi bahawa Extra tidak termasuk.

Multi-Lingual dengan RTL

Divi adalah bahasa pelbagai dan telah diterjemahkan ke dalam lebih daripada 30 bahasa. Ini termasuk elemen front-end, antara muka Divi Builder, semua medan dan deskripsi bentuk, dan sokongan RTL (kanan ke kiri).

Apabila anda memilih bahasa dengan RTL, Divi juga menukar antara muka pengguna ke sebelah kanan untuk dipadankan.

Dot Navigation

Dot Navigation menyediakan titik bagi setiap bahagian. Mengklik pada titik akan membawa anda ke bahagian itu. Ini boleh dihidupkan atau dimatikan bagi setiap halaman secara individu.

Widgets

Divi hadir dengan tiga widget adat: Tentang Saya, Adsense, dan Iklan. Ia juga merangkumi pelbagai kawasan widget dan anda boleh membuat kawasan widget anda sendiri.

Tambahan

Tambahan adalah terutamanya tema penerbitan. Ia bagus untuk blog, majalah, berita, dan lain-lain – mana-mana laman web yang menerbitkan banyak kandungan di mana kandungan adalah tumpuan. Inilah yang anda dapati di Extra that Divi tidak termasuk.

Kategori Pembina

Bina laman utama khusus menggunakan Kategori Builder. Ia termasuk 10 modul khas yang hanya terdapat dalam pembina ini. Ini menjadikan laman web bangunan berdasarkan kategori anda lebih mudah. Susun atur kategori juga menggunakan ujian / b.

Ia datang dengan 8 susun atur pra-dibuat dan anda boleh membina sendiri dan menyimpannya seperti susun atur di Divi Builder.

Kajian Box

Tambahan mengandungi sistem semakan lengkap. Tambah sebanyak elemen semakan yang anda mahu dan ia memberikan skor keseluruhan. Skor juga dipaparkan di dalam bar di bahagian bawah imej yang dipaparkan.

Butang Kongsi, Penarafan, Navigasi

Di bawah artikel ini adalah butang perkongsian, sistem penilaian bintang supaya pembaca dapat menilai pos, dan butang navigasi sebelumnya / seterusnya.

Perihal Pengarang

Kotak pengarang diletakkan di bawah jawatan dan memasukkan maklumat profil pengguna anda. Ikon sosial anda boleh diklik.

Related Posts

Jawatan berkaitan dipaparkan di bawah kotak pengarang dan menunjukkan jawatan lain dalam kategori yang sama. Imej termasuk hover over hover. Anda boleh mengklik pada imej atau tajuk pos.

Blog Posts

Catatan blog mendapat beberapa gaya baru. Penilaian dipaparkan pada catatan blog. Pos yang dipaparkan menambah lapisan ke kawasan meta.

Mega Menu

Menu mega memaparkan siaran dipaparkan dan jawatan terbaru dengan imej, meta, dan penarafan.

Widgets

Tambahan termasuk 9 widget adat – Iklan, Penulis, Masuk, Komen Terkini, Post Terkini, Ulasan terkini, Tweet terkini, Video terkini dan Rangkaian Sosial Pengikut

Ciri WooCommerce

Tambahan menambah beberapa ciri baru untuk halaman produk WooCommerce termasuk butang perkongsian sosial dan penerangan dan penerangan yang boleh dilonggarkan dan mengkaji bahagian.

Projek

Ciri-ciri terperinci projek ditambah kepada projek-projek, membolehkan anda memberikan butir-butir seperti tajuk, URL, lokasi untuk perincian, perihalan, dan galeri. Ia juga iklan Projek Sidebar.

Galeri menambah gambar sebagai slider. Anda boleh menetapkan kelajuan auto putar atau membiarkannya kosong untuk melumpuhkan autoplay.

Keuntungan

Mari kita rekap kelebihan setiap tema:

Divi

 • Tema semua-tujuan
 • Sokongan pihak ketiga dengan beratus-ratus tema kanak-kanak, banyak plugin, dan banyak tutorial
 • Berbilang bahasa dengan RTL
 • E-mel dan nombor telefon di bar menengah
 • Navigasi menegak
 • Lagi pilihan navigasi
 • Navigasi dot
 • Kredit kaki
 • Tiga widget: Mengenai Saya, Adsense, dan Iklan.

Divi sangat bagus untuk mana-mana jenis laman web termasuk perniagaan, blog, portfolio, sekolah, eCommerce, dll. Divi mempunyai banyak sokongan pihak ketiga termasuk tema kanak-kanak, plugin, dan tutorial.

Tambahan

 • Tema menumpukan penerbitan
 • Pembina kategori
 • Ciri-ciri pos: jawatan gaya, kotak semakan, butang saham, penilaian, mengenai pengarang, jawatan yang berkaitan, dan 7 format jawatan (mengira format pos standard)
 • Bar trend
 • menu Mega
 • 9 widget: Iklan, Penulis, Masuk, Komen Terkini, Post Terkini, Ulasan terkini, Tweet Terbaru, Video Terkini, dan Pengikut Rangkaian Sosial.
 • Projek Sidebar
 • Ciri WooCommerce
 • Ciri projek

Tambahan hebat untuk platform penerbitan. Ciri-cirinya bertujuan untuk meningkatkan pembacaan pembaca dan merupakan pilihan yang baik untuk semua jenis kandungan. Ia mempunyai tumpuan yang kuat terhadap ulasan, projek, dan produk WooCommerce, menjadikannya pilihan yang baik untuk semua jenis majalah atau blog yang menjual produk atau ciri-ciri projek.

Kesimpulan

Divi dan Extra adalah pilihan yang baik. Anda boleh membuat apa sahaja yang anda inginkan dengan tema yang sama, tetapi setiap satunya mempunyai kelebihan yang menjadikannya lebih mudah untuk membuat jenis laman web tertentu.

Intinya: Jika anda membina laman web perniagaan maka Divi adalah pilihan terbaik anda. Jika anda sedang membina platform penerbitan, maka Extra adalah pilihan terbaik anda. Sudah tentu ini hanya melihat setiap tema daripada kotak. Sama ada seseorang boleh dipertingkatkan melampaui apa yang mereka direkabentuk, maka pada hakikatnya tidak ada batasan.

Kami mahu mendengar daripada anda! Adakah anda lebih suka Divi atau Extra? Beri tahu kami di dalam komen.

Gambar Pilihan melalui 053StudioSign / shutterstock.com

The post Divi vs Extra – Bagaimana Pilih Yang Terbaik untuk Laman Web Anda muncul pertama di Blog Tema Elegant .Credit to Elegant Themes

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Pricing Table Layers Extension – WordPress Plugin
Plugins,
Plugins,

Pricing Table Layers Extension – WordPress Plugin

Pembuat Rojak - March 17, 2018

Pelanjutan Jadual Harga untuk Lapisan Ia menyediakan pelbagai pilihan yang membantu anda dalam mencipta jadual harga yang sempurna anda. Pelanjutan…

10 Best Software Editing Software for 2018
Elegant Themes,
1 views
Elegant Themes,
1 views

10 Best Software Editing Software for 2018

Pembuat Rojak - March 17, 2018

Anda mempunyai karya dalam diri anda. Adakah anda tahu bahawa? Ia mungkin potongan instrumental yang indah, aria kualiti burung songbird,…

Kids Zone | Children & Kids WordPress Theme
Themeforest,
4 views
Themeforest,
4 views

Kids Zone | Children & Kids WordPress Theme

Pembuat Rojak - March 17, 2018

Kanak-kanak Zon adalah Tema Wordpress yang direka dengan indah untuk tadika, penjagaan harian, prasekolah dan ia sesuai untuk mana-mana kanak-kanak,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.