Facebook Live Video Auto Embed for WordPress

August 26, 2017

Apa kegunaannya?

Secara automatik memasukkan video secara langsung pada halaman facebook anda (atau mana-mana halaman facebook umum) di laman WordPress anda apabila anda pergi secara langsung di facebook. Plugin itu mengesan jika laman facebook sedang hidup dan membenamkan video secara langsung. Juga mempunyai keupayaan untuk membenamkan video langsung yang telah dirakam dan video yang dimuat naik pada halaman Facebook. Juga mempunyai keupayaan untuk mengkonfigurasi Bar Pemberitahuan Top Wide Site untuk dipaparkan apabila halaman Facebook anda hidup.

Ciri-ciri:

 1. Keupayaan untuk membuat kod Benamkan (panggilan shortcode WordPress) untuk halaman Facebook anda (atau mana-mana orang awam). Gunakan kod embed di mana saja dalam kandungan laman web anda (siaran, halaman dan sebagainya). Apabila halaman berjalan secara langsung, video secara langsung akan tertanam dalam kandungan di mana kod diletakkan.
 2. Keupayaan untuk mencipta Benamkan kod untuk video langsung yang direkodkan pada halaman Facebook anda (atau mana-mana orang awam). Gunakan kod embed di mana saja dalam kandungan laman web anda (siaran, halaman dan sebagainya). Video langsung terkini akan dimuatkan dalam kandungan di mana kod diletakkan.
 3. Keupayaan untuk mencipta Benamkan kod untuk video yang dimuat naik dari laman Facebook anda (atau mana-mana orang awam). Gunakan kod embed di mana saja dalam kandungan laman web anda (siaran, halaman dan sebagainya). Video yang dimuat naik dari halaman akan disematkan dalam kandungan di mana kod diletakkan.
 4. Keupayaan untuk memasukkan Jumlah Video Maksimum yang akan dibenamkan. Tiada had.
 5. Keupayaan untuk memasukkan mesej tersuai untuk pelawat yang akan dipaparkan di atas pemain video.
 6. Keupayaan untuk memasukkan mesej alternatif tersuai untuk berkomunikasi dengan pengunjung apabila laman facebook tidak hidup.
 7. Keupayaan untuk memasukkan mesej alternatif tersuai untuk berkomunikasi dengan pengunjung apabila tiada video langsung baru-baru ini tersedia.
 8. Keupayaan untuk memasukkan lebar lalai pemain video.
 9. Responsif dari kotak.
 10. Keupayaan untuk menunjukkan post facebook penuh (deskripsi video dan butang untuk suka / komen / saham) yang melekat pada pemain video.
 11. Keupayaan untuk membenarkan / tidak membenarkan mod skrin penuh (untuk rakaman video dan video yang dimuat naik sahaja).
 12. Keupayaan untuk menyembunyikan video yang dirakamkan dan video yang dimuat naik, dan menetapkan masa penyegar cache.
 13. Keupayaan untuk menggunakan kod semakan yang sama di beberapa tempat di laman web anda.
 14. Keupayaan untuk menggunakan pelbagai kod embed dalam satu pos / halaman WordPress
 15. Keupayaan untuk mengkonfigurasi Bar Pemberitahuan Top Wide Site untuk dipaparkan apabila halaman Facebook anda berjalan secara langsung.
 16. Keupayaan untuk menyesuaikan rupa Bar Pemberitahuan.
 17. Keupayaan untuk membuat Bar Pemberitahuan melekat.
 18. Keupayaan untuk menambah kesan berkelip ke bar Pemberitahuan.
 19. Pilihan konfigurasi “Sembunyikan jika Langsung” untuk video yang baru dirakam / dimuat naik. Jika pilihan ini dipilih plugin tidak akan memaparkan apa-apa dari kod embed ini jika sudah ada video secara langsung di laman web.

Dokumentasi


Update Log

Kemas kini V 2.1

– Ciri baru: Pilihan konfigurasi baru untuk video yang baru dirakam / dimuat naik i.e. “Sembunyikan jika Live”. Jika pilihan ini dipilih, pemalam tidak akan memaparkan apa-apa dari kod semakan ini jika sudah ada video langsung pada halaman laman web.

Kemas kini V 2.0

– Ini kemas kini utama dengan fungsi baru dari Bar Pemberitahuan Top Wide Top.
– Banyak penambahan UI / UX dalam seksyen pentadbir plugin.

Kemas kini V 1.2

– Permintaan pepejal yang telah ditetapkan untuk masa yang ditetapkan.
– Bug tetap di mana plugin cuba membenamkan video yang tidak boleh terbenam. Sekarang semak sebelum menanam, jika video tidak boleh dilengkapkan ia hanya melangkauinya.

Kemas kini V 1.1

– Menambah ciri baru untuk membenamkan video yang dimuat naik (iaitu selain daripada video live atau direkodkan secara langsung) halaman Facebook yang tidak ada dalam versi terdahulu.
– Imej pemuat telah muncul dalam sesetengah video walaupun selepas video dimuatkan. Tetap.

Versi PHP

Memerlukan PHP 5.4 atau lebih tinggi


Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Service Finder – Provider and Business Listing WordPress Theme
Themeforest,
Themeforest,

Service Finder – Provider and Business Listing WordPress Theme

Pembuat Rojak - January 18, 2018

Perkhidmatan Pencari WordPress Tema adalah tema perniagaan dan perkhidmatan direktori yang canggih. Pembekal Perniagaan dan Perkhidmatan dari pelbagai kategori boleh…

Advanced Activity Widget
Plugins,
3 views
Plugins,
3 views

Advanced Activity Widget

Pembuat Rojak - January 18, 2018

Widget Aktiviti Lanjutan - Plugin WordPress Widget Aktiviti Lanjutan Menambah kotak widget tab bertema resposnive ke bar sisi anda yang…

Pereka Masuk Logam: Gambaran Keseluruhan Terperinci dan Kajian
Elegant Themes,
3 views
Elegant Themes,
3 views

Pereka Masuk Logam: Gambaran Keseluruhan Terperinci dan Kajian

Pembuat Rojak - January 18, 2018

Halaman log masuk WordPress mudah digunakan, dan mereka dengan selamat. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa mereka semua melihat betul-betul yang sama…

Leave a Comment

Your email address will not be published.