Reputasi Laman Anda Membuat Anda Sasaran

November 10, 2017

Entri ini telah diposting di Keselamatan Umum WordPress Security pada 10 November 2017 oleh [MarkMaunder 11 Replies

Saya telah menyebut Troy Hunt beberapa kali di blog ini. Dia salah seorang yang baik dalam industri kami dan menjalankan sebuah laman web bernama haveibeenpwned.com . Sekiranya anda ingin menakutkan kawan-kawan dan keluarga anda bersama-sama, hantar mereka ke hasibeenpwned.com dan dapatkan mereka untuk menaip alamat e-mel mereka. Anda akan mendapati bahawa kita semua telah diretas pada satu ketika dalam dekad yang lalu dan data anda sudah di luar sana. Laman ini akan memberitahu anda yang melanggar anda telah dipengaruhi oleh.

Troy menulis catatan blog yang mengagumkan semalam yang saya fikir adalah mesej yang saya benar-benar ingin keluar ke dalam komuniti WordPress. Saya akan memberikan nota tebing di sini dengan komen saya, dan kemudian mencadangkan bahawa anda mengetuai ke blognya untuk membaca jawatan penuh.

Semua pemilik tapak WordPress kami adalah sasaran, walaupun kami tidak mengumpul kad kredit, walaupun kami tidak menangkap dan menyimpan data pengguna dan walaupun kami hanya mempunyai laman web statik lama yang biasa. Sebabnya adalah kerana laman web kami mempunyai reputasi yang bersih. Perhatikan saya tidak menggunakan perkataan 'baik'. Anda tidak perlu menjadi popular, anda hanya perlu 'bersih' untuk penggodam untuk dapat menggunakan laman web anda. Jika tapak anda tidak disenarai hitam oleh senarai Penyemakan Imbas Selamat Google atau sebarang senarai hitam lain, maka anda 'bersih'.

Hacker ingin mendapatkan akses ke tapak anda supaya mereka boleh menjadi tuan rumah kandungan jahat mereka sendiri. Dalam pos Troy, beliau menyediakan banyak contoh penggodam yang menganjurkan halaman phishing untuk mencuba dan menangkap bukti kelayakan pengguna sebagai sebahagian daripada kempen pancingan data. Beliau termasuk laman web WordPress yang digodam dalam contohnya.

Jadi pada kali seterusnya anda berada di WordCamp, di forum WP atau berbual tentang WordPress dalam komuniti, biarkan rakan anda tahu bahawa walaupun anda tidak mempunyai data berharga atau menangkap kad kredit, anda adalah sasaran kerana penggodam mahu mengeksploitasi reputasi laman web anda. Pastikan anda mempunyai firewall yang hebat, seperti Wordfence dipasang, belajar bagaimana untuk mendapatkan laman WordPress anda kekal pastikan anda mengambil perhatian dengan serius.

Sekarang pergi ke blog Troy dan baca jawatan penuh di mana beliau menyediakan contoh-contoh yang menunjukkan bagaimana tapak biasa sedang dieksploitasi oleh penggodam untuk reputasi mereka . Anda juga boleh mengikutinya di Twitter .

Adakah anda menikmati siaran ini? Kongsi!

] ( 15 undi)
Kedudukan anda:Sumber

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

PimpMyWoo – Customize WooCommerce in style
Plugins,
Plugins,

PimpMyWoo – Customize WooCommerce in style

Pembuat Rojak - April 23, 2018

PimpMyWoo membantu anda menyesuaikan cara kedai WooCommerce anda kelihatan tanpa menulis satu baris kod atau mengubah suai sebarang templat !…

Bagaimana Menggunakan Portfolio Boleh Ditapis dan Navigasi Pos untuk Mengatur Kajian Kes dengan Divi
Elegant Themes,
1 views
Elegant Themes,
1 views

Bagaimana Menggunakan Portfolio Boleh Ditapis dan Navigasi Pos untuk Mengatur Kajian Kes dengan Divi

Pembuat Rojak - April 23, 2018

Kajian kes boleh menjadi alat pemasaran yang sangat berharga. Pengguna suka kajian kes yang baik kerana mereka suka cerita yang…

Quasar – WordPress Theme with Animation Builder
Themeforest,
2 views
Themeforest,
2 views

Quasar – WordPress Theme with Animation Builder

Pembuat Rojak - April 23, 2018

UPDATED Versi 2.9 - Wordpress 4.9 Siap, WooCommerce 3.2 Siap, Rock Form Builder 2.6 (19 Nov. 2017) Anda boleh melihat…

Leave a Comment

Your email address will not be published.