satu lagi blog baru aku alongxp, blogging, Buat duit, WordPress

August 15, 2017

kalau siapa yang perasan tu akan perasan lah, kalau siapa yang tak perasan tu saya nak bagi tahu yang saya ada satu lagi blog baru iaitu blog.alongxp.my

sebenarnya bukan satu je blog yang baru saya buat, masa saya setup blog baru ni, saya setup lagi 4 blog, campur blog yang saya nak tonjolkan ni, total saya ada 5 blog baru, menjadikan jumlah blog saya 9 blog saya.

sembilan blog? gila tak? yup… memang gila… macam mana saya uruskan masa nak handle 9 blog, well… kenalah belajar uruskan masa, panduannya kat sini. pengurusan masa secara efektif.

pengurusan masa efektif ni sangat berguna kepada semua orang pada zaman ‘bapak mahal harga barang’ ni. terutama yang buat part time blogger macam saya.

tambah penting benda ni kalau korang ni ibu bapa, macam mana nak didik anak, sambil jana pendapatan dari rumah dengan pengurusan masa yang betul.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,875 times, 5,347,187)

blog baru

ok berbalik kepada satu lagi blog baru saya tu iaitu blog.alongxp.my, kalau tengok betul2, korang akan perasan yang domainnya macam sama je dengan ni, cuma apa yang berbeza .com dengan .my yang korang tengah baca sekarang ni domainnya alongxp.com dan blog baru tu domainnya alongxp.my.

fuiyyoooo .my… mahal tuuuu… giler… kalau mahal, lom tentu saya mampu nak beli, dahla domain .my tak didatangkan dengan free dns macam yang kawan kite ni terkena.

promosi domain .my

tapi nasib baiklah saya ada buat bisnes kecil-kecilan reseller domain dan hosting, jadi saya setlekan sendiri bab dns tu.

ok berbalik kepada harga domain alongxp.my tu, saya beli dengan harga rm2 je kat zenpipe, kebetulan terpandang satu tweet pasal harga tu, saya pon belilah.

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,347,187)

blog lagi 1 tu, adalah satu blog yang saya pon tak tahu nak cakap macam mana, mungkin 1 blog untuk cari pendapatan dan satu blog untuk saya buat eksperimen SEO lah kot, sebab blog tu adalah satu blog yang lahir dengan ilmu blogging saya yang dah lebih 5 tahun ni.

macam blog kakicandid.com pulak, saya lebih berkongsi pasal dunia fotografi,photoshop dan yang berkaitan seni visual.

harap korang bolehlah singgah ke blog saya yang baru tu ok?

Hasil carian :

(Visited 24 times, 5,347,187)


Kredit kepada AlongXP

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

PimpMyWoo – Customize WooCommerce in style
Plugins,
Plugins,

PimpMyWoo – Customize WooCommerce in style

Pembuat Rojak - April 23, 2018

PimpMyWoo membantu anda menyesuaikan cara kedai WooCommerce anda kelihatan tanpa menulis satu baris kod atau mengubah suai sebarang templat !…

Bagaimana Menggunakan Portfolio Boleh Ditapis dan Navigasi Pos untuk Mengatur Kajian Kes dengan Divi
Elegant Themes,
1 views
Elegant Themes,
1 views

Bagaimana Menggunakan Portfolio Boleh Ditapis dan Navigasi Pos untuk Mengatur Kajian Kes dengan Divi

Pembuat Rojak - April 23, 2018

Kajian kes boleh menjadi alat pemasaran yang sangat berharga. Pengguna suka kajian kes yang baik kerana mereka suka cerita yang…

Quasar – WordPress Theme with Animation Builder
Themeforest,
2 views
Themeforest,
2 views

Quasar – WordPress Theme with Animation Builder

Pembuat Rojak - April 23, 2018

UPDATED Versi 2.9 - Wordpress 4.9 Siap, WooCommerce 3.2 Siap, Rock Form Builder 2.6 (19 Nov. 2017) Anda boleh melihat…

Leave a Comment

Your email address will not be published.