Saya je tak ada gambar, kenapa entah? blogging, WordPress

August 15, 2017

Saya je tak ada gambar, kenapa entah?

Saya je tak ada gambar, kenapa entah? ke pasal sy xde komenluv tu kn.. adalah antara ayat persoalan yang ditimbulkan oleh eyfa writer dalam komen blogger pemurah bulan 3 yang saya terbitkan minggu lepas.

tak ada gambar

Kenapa dia tak ada gambar dalam senarai blogger pemurah tu?

blogger ramah bulan 3

blogger ramah bulan 3

Sebab dia tak register gravatar, apa itu gravatar? Gravatar, mengikut dari laman web gravatar, gravatar ialah Globally Recognize AVATAR.

Benda ni sebenarnya dulu saya dah pernah kongsikan dah, bertajuk kenapa tak keluar display picture? tapi yelah, dulu gaya penulisan memang kelaut, SOE pon karam, so orang pon tak baca.

Berbalik kepada benda ni, apa yang anda perlu buat, buka laman web gravatar, https://en.gravatar.com, klik pada create your own gravatar

daftar akaun gravatarlepastu masukkan butiran yang diperlukan…

register gravatarkalau korang ada akaun di wordpress.com, atau ada blog wordpress.com, klik pada I already have a WordPress.com account!

Bila dah selesai proses pendaftaran segala bagai, bila dah masuk ke page ni,

buat avatar

korang daftarkanlah seberapa banyak email account yang korang ada dan masukkanlah berapa banyak gambar pon, kot-kotlah nak guna 1 email 1 gambar ke atau 1 gambar untuk semua email address.

Barulah kalau korang komen kat mana-mana blog, blog wordpress terutamanya, tak adalah masalah yang sama macam eyfa writer, tak ada gambar lagi dah.

Gravatar ni banyak faedahnya, selain dari wordpress, banyak lagi laman web lain yang mengiplimen penggunaan gravatar ni.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,875 times, 5,347,193)

Selain dari tu, ada ura-ura mengatakan, kalau kita tak daftar, dan kita rajin register di blog-blog wordpress, kita mungkin boleh di tanda sebagai spam… tapi betul ke tak tu saya tak tahulah.

Kelebihan bila kita register gravatar ni pulak, kita mudah untuk di cam… macam blogger lelaki, kenapa ramai orang perasan yang dia rajin komen di banyak blog? Sebab ada gambar dia tengah termenung.

Sama juga dengan diana rashid, sebab dia ada gambar, gambar 2 orang anak dia tunjuk bontot… hehehehe… jangan marah ye diana.

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,347,193)

ada gambar dan tak ada gambar, besar bezanya tau…

Hasil carian :

(Visited 202 times, 5,347,193)


Kredit kepada AlongXP

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Service Finder – Provider and Business Listing WordPress Theme
Themeforest,
1 views
Themeforest,
1 views

Service Finder – Provider and Business Listing WordPress Theme

Pembuat Rojak - January 18, 2018

Perkhidmatan Pencari WordPress Tema adalah tema perniagaan dan perkhidmatan direktori yang canggih. Pembekal Perniagaan dan Perkhidmatan dari pelbagai kategori boleh…

Advanced Activity Widget
Plugins,
3 views
Plugins,
3 views

Advanced Activity Widget

Pembuat Rojak - January 18, 2018

Widget Aktiviti Lanjutan - Plugin WordPress Widget Aktiviti Lanjutan Menambah kotak widget tab bertema resposnive ke bar sisi anda yang…

Pereka Masuk Logam: Gambaran Keseluruhan Terperinci dan Kajian
Elegant Themes,
3 views
Elegant Themes,
3 views

Pereka Masuk Logam: Gambaran Keseluruhan Terperinci dan Kajian

Pembuat Rojak - January 18, 2018

Halaman log masuk WordPress mudah digunakan, dan mereka dengan selamat. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa mereka semua melihat betul-betul yang sama…

Leave a Comment

Your email address will not be published.