Analisis Skrip SEO Blackhat yang Malicious dan Kata Kunci Spam

April 27, 2018

            

Sejumlah besar jangkitan spam SEO ditangani oleh kami di sini di Sucuri. Dalam laporan tren laman web terbaru yang terbaru kami menganalisis lebih 34,000 laman web dan mengenal pasti bahawa 44% daripada semua kes jangkitan laman web telah disalahgunakan untuk kempen spam SEO

Sebaik sahaja tapak web telah dikompromi, penyerang sering menggunakannya untuk mengedarkan malware, kandungan phishing host, menghantar e-mel spam, dan pelbagai tujuan jahat lain. Ini boleh menjejaskan reputasi laman web, pengalaman pengguna dan kredibiliti laman web.

Spammers sering menggunakan alat khas untuk mengenal pasti laman web yang berpangkalan tinggi dan laman web yang lemah untuk SEO dan cepat yang menjadikan laman web dengan CMS, plugin atau tema yang ketinggalan zaman, sasaran yang mudah .

SEO Spam pada Kebangkitan

Baru-baru ini, kami telah melihat peningkatan dalam kes di mana tapak yang dikompromi disuntik dengan kandungan yang berniat jahat untuk mengarahkan trafik ke laman web spam secara langsung atau melalui pautan tersembunyi. Teknik blackhat SEO ini kebanyakannya digunakan oleh spammer untuk meningkatkan peringkat pelanggan mereka di enjin carian, seperti Google.

Semasa menyiasat salah satu daripada kes ini, kami mendapati folder teks yang dihasilkan secara rawak yang mengandungi templat halaman bersama dengan iframes yang membawa kepada laman web yang berniat jahat . Kami juga mendapati skrip jahat yang bertanggungjawab untuk menjana halaman tersebut.

Skrip ini melakukan semua penguatan berat untuk penyerang dengan menghasilkan halaman spam dengan pautan dan iframes untuk kata kunci penyerang telah menentukan:

 Blackhat SEO Script "width =" 566 "height =" 650 "/> </p>
<p> Skrip ini juga menggunakan perkhidmatan luaran, seperti pingomatic.com, untuk memastikan semua enjin carian diberitahu untuk merangkak laman spam <strong> </strong> yang baru, menyediakan penyerang dengan mudah <strong> SEO </strong> dan <strong> peringkat </strong>. </p>
<p> <img class= untuk hampir mengeraskan laman web anda dan memasang perisian yang ketinggalan zaman. Ini akan menghalang permintaan mengeksploitasi dari menjangkau pelayan web anda.

Jika tapak anda telah menjadi mangsa spam kata kunci atau telah disenarai hitam, kami dapat membantu . Jika anda lebih suka melakukan perkara-perkara sendiri, kami telah menyusun panduan di cara menghapus Google Blacklist dan mendapatkan kembali laman web anda.

            Sumber

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Game Addict – Clan War Gaming Theme
Themeforest,
Themeforest,

Game Addict – Clan War Gaming Theme

Pembuat Rojak - May 28, 2018

Penagih Permainan - Melepaskan semangat anda. Permainan Addict adalah tema untuk puak-puak dan permainan. Ia membolehkan anda dapat membuat dan…

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi
Elegant Themes,
3 views
Elegant Themes,
3 views

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi

Pembuat Rojak - May 27, 2018

Hey Divi Nation! Terima kasih kerana menyertai kami untuk ansuran seterusnya Inisiatif Rekaan Divi mingguan kami; di mana setiap minggu,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.