Adakah anda pernah tertanya-tanya apa WAF bermakna?

WAF bermaksud Permohonan Aplikasi Laman Web Firewall . Untuk menjadikannya mudah difahami, bayangkan tapak web anda sebagai sebuah rumah dan orang-orang di luar di jalanan adalah lalu lintas yang ingin datang ke laman web anda. Sudah tentu, anda ingin membuka pintu anda kepada rakan dan keluarga, tetapi anda juga ingin melindungi rumah anda daripada orang jahat. Itu betul-betul firewall. WAF adalah pintu rumah terkunci. A WAF menyimpan trafik yang berniat jahat dari laman web anda . Dengan kata lain, WAF adalah lapisan perlindungan yang terletak di antara laman web anda dan lalu lintas yang diterima.

Kenapa anda memerlukan WAF?

Cara yang sama ada terdapat penjenayah di jalanan, terdapat penggodam dalam talian. Ancaman ke laman web muncul dan berkembang setiap hari; mengekalkan trend penggodaman boleh menjadi sangat tertekan kepada mana-mana webmaster.

Rangkaian dan firewall tempatan sahaja tidak dapat menghentikan penggodam daripada melanggar laman web anda lagi. Banyak penyelesaian ini tidak berkesan apabila menghalang trafik dalam talian yang berniat jahat.

Mempunyai Web Application Firewall (WAF) yang berkesan memberikan syarikat dan pemilik laman web kedamaian fikiran.

Mengharapkan tuan rumah untuk menjaga keamanan laman web anda boleh mengelirukan, kerana matlamat utama mereka adalah untuk memastikan akses laman web anda. Sesetengah tuan rumah, seperti GoDaddy, menawarkan keselamatan laman web. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan untuk melaksanakan penyelesaian keselamatan, seperti Platform Sucuri untuk melindungi laman web anda untuk anda.

Satu lagi aspek penting untuk memiliki Aplikasi Firewall Laman Web di laman web anda adalah masa ia akan menjimatkan anda dalam jangka masa panjang. Selepas menubuhkan WAF dengan betul di laman web anda, anda tidak akan lagi menghabiskan masa berharga untuk memikirkan cara untuk melindunginya. Kemudian, jika laman web anda, sebenarnya, digodam berapa jam akan anda membazirkan cuba mencari masalah itu dan memperbaikinya? Saya juga tidak menyebut jumlah wang yang berpotensi hilang daripada mempunyai laman web yang tidak dilindungi.

Bagaimana kerja WAF?

WAF berfungsi sebagai vaksin untuk laman web. Ini adalah langkah pencegahan yang diambil supaya laman web anda tidak dijangkiti atau pergi offline. Tiada siapa yang benar-benar suka disuntik, tetapi kos mendapatkan sakit selalu seribu kali lebih tinggi. Mempunyai WAF diaktifkan bermakna mempunyai postur proaktif pada keselamatan laman web anda .

Anda sudah tahu bahawa mempunyai penyelesaian firewall laman web adalah penting untuk melindungi laman web mana pun. Seterusnya, mari menyelam lebih mendalam ke dalam ciri-ciri WAFs.

Ciri WAF

Permohonan firewall melampaui metadata paket yang dipindahkan di peringkat rangkaian. Mereka memberi tumpuan kepada data dalam pemindahan. Firewall aplikasi dibuat untuk memahami jenis data yang dibenarkan untuk setiap protokol, seperti SMTP dan HTTP. Terdapat firewall aplikasi spesifik untuk laman web dan mereka dipanggil Firewall Aplikasi Laman Web (WAF).

Secara umum, semua penyelesaian WAF berfungsi dengan cara yang sama. Mereka pada dasarnya merupakan dinding di antara aplikasi laman web anda dan pengunjung melayari laman web anda. Matlamat utama WAF adalah menghalang permintaan yang berniat jahat dari merosakkan laman web anda.

Perbezaan antara penyelesaian firewall laman web banyak di pasaran adalah terutamanya bagaimana mereka digunakan dan pangkalan data mereka. WAF Sucuri adalah yang paling maju dari segi penampalan maya. Kami mengambil kajian dengan serius. Penganalisis firewall kami bekerja keras siang dan malam supaya kami dapat menyediakan penyelesaian yang paling lengkap dan mantap di pasaran. Penapis WAF kami menghalang sehingga 100% serangan yang dapat ditanggung laman web anda.

Sekarang bahawa anda tahu apa yang WAF adalah, mari kita bercakap tentang Sucuri WAF .

Sucuri Firewall

Sucuri adalah sebuah syarikat keselamatan laman web yang dilahirkan untuk menawarkan pemilik laman web penyelesaian keselamatan komprehensif. Sucuri Firewall adalah perisian berasaskan awan sebagai perkhidmatan (SaaS) Aplikasi Web Firewall (WAF) dan Sistem Pencegahan Pencerobohan (IPS) yang dibangunkan secara eksklusif untuk laman web.

Apa yang hebat tentang Firewall Sucuri ialah ia berfungsi sebagai proksi terbalik. Sucuri WAF memintas dan memeriksa semua permintaan Protokol Pemindahan Hypertext / Secure (HTTP / HTTPS) ke laman web. Kemudian WAF melepaskan permintaan yang berniat jahat di tepi jaringan Sucuri sebelum tiba di server anda.

Ciri lain yang ditawarkan oleh Sucuri Firewall ialah WAF yang termasuk enjin penempel dan maya Maya. Sucuri Firewall mengurangkan ancaman apabila berlaku.

The Sucuri WAF menyimpan ancaman jauh dari laman web anda tanpa memberi kesan terhadap laman web anda secara negatif. Sebaliknya, firewall laman web Sucuri membuat laman web sehingga 70% lebih pantas kerana ia dibina di atas Rangkaian Pengedaran Kandungan (CDN).

Pengoptimuman prestasi adalah sebahagian daripada ciri-ciri WAF Sucuri. CDN menyembunyikan kandungan dinamik dan statik di semua nod dalam rangkaian untuk memastikan prestasi optimum di seluruh dunia. Konfigurasi WAF Sucuri menyediakan persediaan yang mencukupi untuk jangkauan global, pengimbangan beban, failover, dan penambahbaikan prestasi menyeluruh.

Sucuri WAF berjalan pada Rangkaian Anikast yang Didistribusikan secara global (GDAN). Anycast membolehkan rangkaian menyiarkan IP ke beberapa lokasi dari satu nod, membenarkan nod terdekat untuk bertindak balas kepada permintaan. Bayangkan laman web anda mempunyai khalayak global: laman web ini dihoskan pada pelayan di Houston, tetapi pelawat utama anda berada di Asia dan Eropah Barat. Jika anda mempunyai Sucuri Firewall diaktifkan di laman web anda, kandungan akan disiarkan dari Tokyo dan London Point Presence (PoP) melalui rangkaian Anycast kami. Hasilnya akan menjadi pengalaman pengguna yang lebih baik sebagai pelawat di Asia akan mendapat sambutan dari Tokyo PoP, dan orang-orang di Eropah dari London PoP. Untuk meringkaskannya, sejak Sucuri WAF berjalan pada Rangkaian Global AnyCast, nod yang terdekat bertindak balas terhadap permintaan, membawa ketersediaan yang lebih baik, ketahanan, dan keupayaan failover ke laman web mana pun.

Konfigurasi unik ini membolehkan ketersediaan tinggi dan redundansi jika ada yang gagal dalam rangkaian. Selain itu, Sucuri Firewall menawarkan perkhidmatan Domain Name Server (DNS) penuh.

Satu lagi kelebihan besar menggunakan penyelesaian WAF Sucuri adalah bahawa ia dapat membantu anda meningkatkan kedudukan SEO anda. Kemasukan sijil SSL dan kelajuan yang lebih baik dari CDN Anycast dapat meningkatkan SEO. Anda mungkin melihat penambahbaikan SEO selepas Sucuri WAF diaktifkan kerana mempunyai HTTPS yang diaktifkan dan menggunakan CDN mengesahkan isyarat ranking dari Google.

Untuk jumlah itu, Sucuri WAF:

  • Serangan Pengikatan Menolak Mitigasi (DDoS) yang Diedarkan
  • Mencegah Percubaan Mengeksploitasi Percubaan, seperti suntikan SQL, skrip silang tapak (XSS), penyertaan fail jauh (RFI) dan kemasukan fail tempatan (LFI)
  • Melindungi Terhadap OWASP Top 10 (dan banyak lagi)
  • Melindungi Terhadap Zero-Day Exploits
  • Melindungi Serangan Kawalan Akses, seperti cubaan Brute Force
  • Menawarkan Pengoptimuman Prestasi dengan CDN

Bagaimana saya boleh menambah WAF Sucuri ke Laman Web saya?

Untuk menambah Sucuri Firewall ke laman web anda, semua yang perlu anda lakukan ialah menambah DNS A rekod atau bertukar kepada pelayan nama Sucuri. Masa untuk hidup adalah ditentukan oleh DNS Time to Live (TTL). Dalam kebanyakan kes, ia mengambil masa 30 hingga 60 minit. Sekiranya anda mempunyai masalah semasa persediaan, atau jika anda tidak teknikal dan memerlukan bantuan, pasukan sokongan kami boleh membimbing anda menerusinya.

Kesimpulan

Seperti yang anda lihat, menggunakan Aplikasi Web Firewall Sucuri boleh menjadi sangat berharga untuk laman web dan perniagaan anda. Bukan sahaja kami menawarkan perlindungan, tetapi juga peningkatan prestasi dan SEO yang lebih baik, yang seperti emas untuk mana-mana pemilik laman web. Jika anda tertanya-tanya mengapa anda belum menambah Firewall kami ke laman web anda lagi – jangan risau. Berbual dengan kami dan kami akan membantu anda melindungi tapak web anda hari ini.Sumber

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Game Addict – Clan War Gaming Theme
Themeforest,
Themeforest,

Game Addict – Clan War Gaming Theme

Pembuat Rojak - May 28, 2018

Penagih Permainan - Melepaskan semangat anda. Permainan Addict adalah tema untuk puak-puak dan permainan. Ia membolehkan anda dapat membuat dan…

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi
Elegant Themes,
3 views
Elegant Themes,
3 views

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi

Pembuat Rojak - May 27, 2018

Hey Divi Nation! Terima kasih kerana menyertai kami untuk ansuran seterusnya Inisiatif Rekaan Divi mingguan kami; di mana setiap minggu,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.