Bagaimana Menggunakan Pengurus Tag Google Dengan WordPress

May 14, 2018

Salah satu daripada potongan terkini kami meliputi cara menjejak pautan keluar dengan Google Analytics. Dalam artikel itu, kami menggunakan Google Tag Manager untuk menetapkan semuanya. Ini adalah alat yang berkuasa di mana-mana senjata pemasar, kerana ia membolehkan anda mengesan statistik analitik dan statistik berganda dari satu lokasi.

Dalam artikel ini, kami akan menggali lebih mendalam ke dalam alat ini dan bagaimana ia membuat proses tag penjejakan diakses kepada semua pengguna tanpa perlu bergantung pada pemaju. Kami juga akan membincangkan mengapa ini boleh menjadi sangat penting untuk usaha pemasaran anda, dan bagaimana menggunakannya dengan WordPress.

Mari kita dapatkannya!

Pengenalan kepada Google Tag Manager

Untuk yang tidak dikenali, 'tag' dalam konteks ini berbeza daripada tag WordPress piawai, kerana ia merupakan kod yang disediakan oleh mana-mana perkhidmatan yang anda masukkan ke dalam tapak anda. Ia biasanya digunakan oleh analitik, sokongan, dan perkhidmatan pemasaran, dan memerlukan anda untuk menambah coretan kod unik ke laman web anda. Google Tag Manager adalah alat yang membolehkan anda menguruskan semua tag yang ditambahkan pada tapak atau aplikasi anda dari satu antara muka mudah. ​​

Laman web anda kemungkinan besar mengandungi beberapa tag tersebut. Contoh umum ialah tag yang digunakan untuk menggabungkan Google Analytics ke dalam tapak anda. Anda akan diberikan coretan kod unik, yang boleh anda gunakan untuk menjejaki perkhidmatan ini apabila ditambahkan ke tapak anda. Proses normal untuk melakukan ini melibatkan secara manual menambah kod ke laman web anda, yang mungkin memerlukan bantuan pemaju.

Google Tag Manager menjadikan proses ini lebih mudah, dengan membolehkan anda melaksanakan tag baru tanpa perlu menambah kod ke tapak anda. Apa yang diperlukan adalah untuk melaksanakan Google Tag Manager di laman web anda, selepas itu anda boleh menambahkan teg secara langsung melalui antara muka sendiri. Dengan cara ini, anda tidak perlu bergantung pada pemaju apabila anda ingin memasukkan perkhidmatan baru.

Ia juga menjadikannya lebih mudah untuk mengesan dan menguruskan tag anda. Anda tidak perlu lagi bersaing dengan setiap perkhidmatan secara individu, tetapi boleh menggunakan Google Tag Manager untuk mengendalikan mereka sekaligus untuk satu muka.

Bagaimana Pengurus Google Tag Kerja

Salah satu ciri utama Google Tag Manager adalah keserasiannya yang meluas. Ia menyokong tanda daripada sejumlah besar perkhidmatan, termasuk produk Google yang lain seperti AdWords dan Analytics, serta berpuluh-puluh perkhidmatan pihak ketiga.

Untuk mengesan tag, anda perlu membuat 'bekas', yang mewakili tapak atau aplikasi. Sebagai contoh, jika anda bekerja dengan laman WordPress, anda akan membuat satu bekas dan memberikan nama yang sama dengan tapak anda, untuk menyimpan semua tag yang berkaitan. Kontena sendiri boleh dianjurkan menggunakan 'folder' dan 'ruang kerja' jika anda bekerja dengan pelbagai bekas.

Tags ditambah dengan menggunakan 'templat', yang boleh anda pilih dalam antara muka Google Pengelola Teg. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan HTML peribadi untuk menambah tag anda sendiri, atau menggunakannya dari perkhidmatan tidak tersenarai. Anda kemudian perlu mencipta 'pencetus', yang merupakan peristiwa yang menentukan apabila kebakaran tag. Apa cetusan bergantung kepada perkhidmatan, tetapi boleh termasuk tindakan seperti mengklik butang, memainkan video, atau menyerahkan borang kenalan.

Kami telah banyak berbincang tentang bagaimana Google Tag Manager boleh digunakan untuk pemasaran dan analitik, tetapi ia mendapat banyak kegunaan lain juga. Sebagai contoh, anda boleh menggunakannya untuk melaksanakan markup skema ke laman web anda. Untuk maklumat lanjut tentang kemungkinan bekerja dengan Google Tag Manager, kami mengesyorkan anda menggali ke dokumentasi rasmi.

Cara Menggunakan Google Tag Manager Dengan WordPress (Dalam 3 Langkah)

Kami kini akan melihat bagaimana anda boleh memulakan dengan menggunakan Google Tag Manager. Kami akan menunjukkan kepada anda cara mengkonfigurasinya, kemudian bagaimana untuk melaksanakannya di laman WordPress anda (secara manual atau menggunakan plugin). Kami akan menggunakan Google Analytics dalam contoh ini, jadi jika anda belum mempunyai akaun, daftar sekarang untuk satu.

1. Sediakan Pengurus Tag Google

Mula-mula, anda perlu membuat akaun Google Tag Manager percuma. Anda boleh melakukannya dengan cepat dengan akaun Google standard anda untuk melakukan ini. Akses halaman utama Google Tag Manager dan klik Daftar secara percuma :

 Laman utama Google Tag Manager. "Width =" 880 "height =" 384 "/> </p>
<p> Untuk membuat akaun, anda perlu menetapkan nama Akaun <em> anda </em> dan <em> Negara </em>. </p>
<p> <img class=Credit to Elegant Themes

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Game Addict – Clan War Gaming Theme
Themeforest,
Themeforest,

Game Addict – Clan War Gaming Theme

Pembuat Rojak - May 28, 2018

Penagih Permainan - Melepaskan semangat anda. Permainan Addict adalah tema untuk puak-puak dan permainan. Ia membolehkan anda dapat membuat dan…

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi
Elegant Themes,
2 views
Elegant Themes,
2 views

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi

Pembuat Rojak - May 27, 2018

Hey Divi Nation! Terima kasih kerana menyertai kami untuk ansuran seterusnya Inisiatif Rekaan Divi mingguan kami; di mana setiap minggu,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.