Jetpack Menjana Admin Misteri Perubahan Mesej Email

Entri ini telah diposting di WordPress Security pada 2 Mei 2018 oleh Mark Maunder Jawapan

Kami telah menerima beberapa soalan mengenai perkara ini dalam masa 24 jam yang lalu, sama ada melalui forum, e-mel atau twitter. Kira-kira 14 jam yang lalu kami mula melihat laporan bahawa pemilik tapak WordPress yang menjalankan Jetpack menerima e-mel yang menyatakan yang berikut:


Anda baru-baru ini diminta untuk mempunyai alamat e-mel pentadbiran di laman web anda berubah.

Jika ini betul, sila klik pada pautan berikut untuk mengubahnya: https://www.wordfence.com/blog/2018/05/jetpack-admin-email-change/

Anda dengan selamat boleh mengabaikan dan memadam e-mel ini jika anda tidak mahu mengambil tindakan ini

E-mel ini telah dihantar ke [email]


Ini telah dilaporkan dan dibincangkan mengenai Reddit di sini dan di sini .

Ia juga melaporkan di forum WordPress di mana Brandon Kraft, yang bekerja di Automattic sebagai peneraju pasukan kebahagiaan pelanggan, memaparkan kemas kini berikut lebih kurang sejam yang lalu:


Howdy y'all,

Ini adalah sesuatu yang kita rindukan. Kami mula menyedari alamat e-mel admin yang akhirnya mencetuskan sistem pemberitahuan WordPress.com secara tidak sengaja, yang menghantar e-mel yang anda lihat. Saya tidak mematikan pemberitahuan kira-kira 12 jam yang lalu (02:32 UTC) supaya anda tidak akan melihat apa-apa e-mel tambahan.

Tiada ancaman atau pelanggaran keselamatan dan tiada tindakan diperlukan untuk mesej tersebut. Saya minta maaf atas kerumitan dan bimbang. Kami mengambil ujian pengujian dengan sangat serius dan ia adalah sedikit ribut yang sempurna yang membawa kepada keadaan tertentu yang mencetuskan pemberitahuan untuk dilepaskan sebelum pelepasan.


Kedengarannya seperti tingkap yang selama ini berlaku hanya beberapa jam, maka kesannya mungkin tidak termasuk ekosistem Jetpack penuh, tetapi hanya laman web yang diperbarui pada masa itu.

Sebagai langkah berjaga-jaga pasukan Wordfence melihat sumber Jetpack bersama dengan vektor kemungkinan yang lain sebelum kami menerima kemas kini Brandon dan tidak menemui apa-apa. Jadi nampaknya ini hanya satu kes bug yang tergelincir melalui QA dan membuatnya menjadi pengeluaran.

Terima kasih Brandon dan pasukan Jetpack untuk kemas kini. Kami sekarang akan kembali ke pengaturcaraan kami yang dijadualkan secara berjadual.

Adakah anda menikmati siaran ini? Berkongsi!


4.36 ( 33 undi)
Kedudukan anda:Sumber

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Game Addict – Clan War Gaming Theme
Themeforest,
Themeforest,

Game Addict – Clan War Gaming Theme

Pembuat Rojak - May 28, 2018

Penagih Permainan - Melepaskan semangat anda. Permainan Addict adalah tema untuk puak-puak dan permainan. Ia membolehkan anda dapat membuat dan…

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi
Elegant Themes,
3 views
Elegant Themes,
3 views

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi

Pembuat Rojak - May 27, 2018

Hey Divi Nation! Terima kasih kerana menyertai kami untuk ansuran seterusnya Inisiatif Rekaan Divi mingguan kami; di mana setiap minggu,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.