Pembaharuan WordPress Cuti Kemas Kini Auto Masa Depan. Kemas kini secara manual

February 9, 2018

Catatan ini telah diposting di WordPress Security pada 8 Februari 2018 oleh Mark Maunder

[ Dikemaskini pada 10:50 pagi PST: Berdasarkan komen yang kami terima di bawah, nampaknya masalah ini hanya mempengaruhi laman web tertentu. Kami telah menerima beberapa laporan kemas kini yang berjaya, walaupun sesetengahnya mungkin penyedia hosting mengemas kini pemasangan WordPress secara manual. Keseluruhan ini kelihatan seperti berita baik untuk pasukan WordPress yang melaporkan ini sebagai peperangan teruk . Sekiranya anda terpengaruh oleh ini, maklumkan kami di dalam komen.]

Di dalam keadaan yang tidak diingini, WordPress 4.9.3 dikeluarkan pada awal minggu ini dan ia termasuk bug yang memecahkan kemas kini WordPress secara automatik. Jutaan laman web dikemas kini dari 4.9.2 ke WordPress 4.9.3 dan ia memecahkan keupayaan mereka untuk mengemaskini secara automatik pada masa hadapan.

Apa yang Patah?

WordPress 4.9.3 termasuk bug yang menyebabkan ralat PHP yang fatal ketika WordPress cuba mengemas kini dirinya sendiri. Ini mengganggu proses kemas kini automatik dan meninggalkan laman web pada 4.9.3 selamanya.

Pemaju teras cuba mengurangkan bilangan panggilan API yang berlaku apabila kerja kemas kini automatik dijalankan. Menurut blog pembangunan teras WordPress :

" # 43103-teras bertujuan untuk mengurangkan bilangan panggilan API yang dapat dibuat apabila tugas cron autoupdate dijalankan. Sayangnya kerana kesilapan manusia, komitmen akhir tidak mempunyai kesan yang dicadangkan, dan sebaliknya mencetuskan kesilapan yang maut kerana tidak semua dependent find_core_auto_update () dipenuhi. Atas sebab apa pun, kesilapan maut itu tidak ditemui sebelum pelepasan 4.9.3 – beberapa jam selepas pembebasan apabila ditemui. "

Hanya Tapak Yang Terlindung Secara Teraktif Telah Terjejas

WordPress telah memasukkan keupayaan untuk mengemaskini auto sejak WP versi 3.7, yang dikeluarkan empat tahun lalu. Fungsi auto-update WordPress hanya mengemas kini versi kecil secara lalai. Ini bermakna bahawa hanya siaran yang menukar nombor ke kanan jauh versi WP anda akan diemas kini secara automatik. Dengan kata lain, jika anda berada di 4.9.3 dan 4.9.4 dilancarkan, tapak anda akan dikemas kini secara automatik. Tetapi Jika WordPress 5.0.0 dilancarkan, laman web anda tidak akan dikemas kini secara automatik secara lalai.

Penting untuk memahami bahawa WordPress berfungsi dengan cara ini, kerana ini mengehadkan jumlah tapak yang dikemas kini secara automatik kepada versi yang memecahkan kemas kini automatik. Hanya tapak WordPress yang menjalankan 4.9.2 akan dikemas kini secara automatik kepada 4.9.3, yang memecahkan kemas kini automatik.

Ini penting kerana A) Ini bermakna populasi laman web yang kini mempunyai kemas kini automatik yang rosak lebih kecil daripada SEMUA laman WordPress dan yang lebih penting B) Laman-laman yang mempunyai kemas kini auto yang rosak telah dikemas kini secara manual oleh pemilik tapak apabila WordPress 4.9 dikeluarkan.

Ini bermakna setiap tapak yang terjejas oleh ini telah dikemaskini secara manual kepada WordPress 4.9 "Tipton" selepas 16 November 2017 apabila 4.9 dikeluarkan. Oleh itu, walaupun bug ini adalah malang, berita baiknya adalah, sebahagian besarnya, ia hanya memberi kesan kepada laman web yang dikendalikan secara aktif yang telah dikemaskini secara manual oleh admin dalam 3 bulan terakhir. Sekiranya tapak tidak dikemas kini kepada WordPress 4.9 pada masa itu, ia masih akan berada pada trek yang lebih lama dan tidak akan menerima kemas kini auto yang patah.

Laman-laman yang paling kami bimbangkan adalah laman web yang tidak diketahui. Sekiranya kemas kini auto melanggar tapak tersebut, mereka mungkin tidak menerima kemas kini lain selama beberapa tahun, sehingga seseorang mengingati laman wujud dan melakukan kemas kini. Laman-laman yang tidak diketahui tidak terjejas oleh ini dan akan terus dikemas kini secara automatik.

Sebagai contoh, kami mempunyai laman web ujian yang tidak diketahui yang pada masa ini pada versi WordPress 3.9.23 dan ia telah terus menerima kemas kini secara automatik tanpa sebarang kemas kini dari kami. Tapak itu tidak terjejas oleh pepijat ini dan ia menerima kemas kini auto paling terkini pada 16 Januari.

Kemaskini Tapak Anda Secara Manual Sekarang

Sesetengah daripada anda akan mendapati bahawa syarikat hosting anda telah menjaga ini untuk anda, terutamanya jika anda berada di rancangan 'Managed WordPress'. Sekiranya anda kini terjebak di WordPress 4.9.3, anda perlu mengemaskini secara manual laman anda untuk terus menerima kemas kini auto. Untuk mengemas kini secara manual dan melewati isu kemas kini auto yang rosak, semak masuk ke laman WordPress anda sebagai pengguna admin anda dan lawati Papan Pemuka → Kemas Kini dan klik "Kemas kini Sekarang."

Selepas kemas kini, pastikan versi teras anda adalah 4.9.4. Anda boleh tatal ke bawah dan semak kanan bawah panel admin anda dan sepatutnya mengatakan "Versi 4.9.4".

Sila kongsi maklumat ini dengan komuniti WordPress untuk membantu menyedarkan mereka daripada mereka perlu log masuk ke laman web mereka dan melakukan kemas kini manual untuk mendapatkan versi lepas 4.9.3 dan isu ini.

Adakah anda menikmati siaran ini? Berkongsi!


4.35 ( 17 undi)
Kedudukan anda:Sumber

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

Game Addict – Clan War Gaming Theme
Themeforest,
Themeforest,

Game Addict – Clan War Gaming Theme

Pembuat Rojak - May 28, 2018

Penagih Permainan - Melepaskan semangat anda. Permainan Addict adalah tema untuk puak-puak dan permainan. Ia membolehkan anda dapat membuat dan…

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi
Elegant Themes,
3 views
Elegant Themes,
3 views

Dapatkan Pakej Layout Pejabat Doktor Percuma & Bersih untuk Divi

Pembuat Rojak - May 27, 2018

Hey Divi Nation! Terima kasih kerana menyertai kami untuk ansuran seterusnya Inisiatif Rekaan Divi mingguan kami; di mana setiap minggu,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.