WordPress Spring Cleaning Toolkit – Panduan Lengkap

August 17, 2017

Setiap sekali-sekala, anda perlu mengeluarkan orang-orang jaring labah-labah yang menjengkelkan untuk memastikan WordPress anda berjalan pada wap penuh tanpa sebarang gangguan.

Jaring laba-laba, anda tidak boleh hanya menghisapnya menjadi pembersih vakum. Anda memerlukan satu set alat yang sangat spesifik dan melakukan tugas-tugas tertentu secara manual, untuk membuang tapak anda dari ancaman.

Apabila anda selesai, tapak WordPress anda akan berjalan lancar daripada sebelumnya.

Ohh , Anda tidak perlu melangkah ke musim bunga seterusnya untuk melakukan pembersihan musim bunga WordPress seterusnya, mulailah dengan segera dan semak semula latihan pembersihan, apabila jaring laba-laba itu muncul semula.

Sudah tentu, oleh jaring laba-laba saya merujuk Ke

Sebelum pembersihan musim semi WordPress, sila buat sandaran tapak. Anda boleh menggunakan BackUpWordPress untuk berbuat demikian.

Saya amat mengesyorkan untuk menyokong segala-galanya, terutamanya jika kali pertama anda telah membersihkan blog anda. Mungkin terdapat beberapa perkara yang anda tidak dikenali, kami tidak mahu meletakkan anda dalam situasi di mana anda telah menyebabkan kerosakan yang tidak dapat dipulihkan ke pangkalan data laman web anda.

Jadi, sila buat laman web anda, sebelum kita meneruskan

Memadam Plugin & Tema Yang Anda Tidak Menggunakan

"

Cari semua plugin dan tema yang tidak lagi Perlu, kemudian nyahaktifkan, menyahpasang dan memadamnya.

Sesetengah plugin ini hanya boleh memuat sedikit ruang dan tidak benar-benar mempengaruhi kelajuan laman web. Walau bagaimanapun, kegagalan untuk mengemas kini semua plugin dan tema boleh meninggalkan laman web anda terdedah. Anda perlu terus mengemas kini semua plugin dan tema, ini menjadi masalah jika anda mempunyai 20 atau 30 plugin dan tema.

Kerumitan sentiasa perlu mengemaskini perkara yang anda tidak perlukan, adalah sebab yang mencukupi untuk Menghapuskan tema dan plugin yang tidak digunakan.

Mengemaskini Tema & Mengemaskini / Mengganti Plugin

Selepas anda menyahaktifkan dan memadam plugin dan tema yang tidak diingini, kemas kini semua tema dan plugin Yang anda gunakan atau mungkin akan digunakan dalam masa terdekat.

Ini perlu dilakukan secara manual. Tetapi jika anda tahu cara anda mengelilingi WordPress dan bersedia untuk mendapatkan kotor tangan anda, cuba baca halaman WordPress.org untuk membolehkan kemas kini latar belakang automatik .

Dan selain dari itu, Apa yang berubah dengan kemas kini baru, supaya tidak ada isu keserasian di masa depan. Sekiranya plugin belum dikemas kini buat sementara waktu sekarang, anda harus mempertimbangkan bertukar kepada gantian yang sama baik atau lebih baik.

"

Beef Up Your Site

Banyak penekanan untuk menghapuskan yang tidak perlu Plugin / tema dan mengemas kini semua tema / plugin yang tinggal adalah berdasarkan kebimbangan keselamatan yang munasabah. Tanggapan bahawa jika dibiarkan tidak dikemaskini, ia meninggalkan laman web anda terbuka kepada kerentanan yang mungkin berkembang dari masa ke masa.

"

Dua pilihan yang benar-benar baik untuk memastikan keselamatan laman web anda, Wordfence Security dan iThemes Security . Kedua-dua plugin keselamatan ini meliputi semua pangkalan anda dan menyimpan laman web anda dari skrip dan peretas yang berniat jahat.

Gunakan Penyelesaian BackUp yang Boleh Dipercayai Secara Kerap & Keluarkan BackUps yang Tidak Perlu

Mekanisme berbayar untuk melakukan sandaran untuk laman web anda dengan kerap. Perbezaannya terletak di mana anda memutuskan untuk mendepositkan sandaran ini.

Cadangan semestinya bergantung pada perkakasan yang bergantung pada laman web anda. Dengan kata lain, anda tidak seharusnya menyimpan laman web anda dan sandarannya pada pelayan yang sama. Sekiranya ada sesuatu yang berlaku pada pelayan itu, maka anda akan kehilangan tapak anda.

Jadi, perkara yang logik untuk dilakukan ialah menyimpan fail laman anda di tempat lain, mungkin di Rackspace Cloud, Dropbox, Amazon S3 atau Google Drive Dan akhirnya pada perkakasan peribadi anda sendiri di rumah / pejabat.

 BackUpWordPress "width =" 800 "height =" 258 "/>
<noscript> <img class= BackUpWordPress . Terdapat dua plugin percuma lain, tetapi penarafan pengguna di WordPress.org agak polarisasi. Jadi saya menahan diri daripada mencadangkan mereka.

Bukan sahaja cadangan dibuat secara tetap tetapi anda boleh mengehadkan bilangan sandaran, untuk memastikan ia tidak mengambil terlalu banyak ruang. Bilangan sandaran yang perlu anda simpan bergantung banyak pada kekerapan yang anda jalankan sandaran. Sentiasa sandarkan WordPress anda sebelum kemas kini utama atau menambah tema atau plugin baru.

Ingat selagi anda memilih untuk menyimpan sandaran anda pada pelayan yang tidak menjadi tuan rumah laman web anda, ia tidak akan menjejaskan kelajuan laman web. Jadi bilangan backup hanya terhad kepada saiz storan sokongan.

"

BackUps Laman tidak pilihan, jika bukan penyelesaian berbayar sila gunakan perkhidmatan BackUp / plugin percuma.

Menggosok Tapak Anda Daripada Imej yang Tidak Digunakan

Imej di galeri WordPress anda memuat sedikit ruang pada folder kandungan pangkalan data WP anda. Imej yang tidak diperlukan yang boleh dilakukan oleh laman web anda tanpa

Anda boleh menggunakan Image CleanUp untuk menghapuskan semua imej yang tidak digunakan dan tidak bereaksi. Plugin berfungsi dengan mengindeks semua imej dan sebarang fail yang tidak diperincikan diperiksa terhadap data meta untuk mengesahkan, jika entri meta masih ada. Jika tidak ada, maka boleh dipindahkan dari kandungan wp atau dipadamkan secara kekal.

 Pembersihan Imej "width =" 800 "height =" 328 "/> <noscript> <img class=Image interface plugin pembersihan

Seiring berjalannya bilangan imej yang tidak digunakan secara aktif Ia mengganggu kandungan wp. Bahagian menyeronokkan plugin ini ialah anda boleh memindahkan imej ke folder sandaran dan keluar dari folder kandungan.

Mengeluarkan Tag Yang Tidak Digunakan

Menghapus tag yang tidak digunakan satu demi satu boleh mengambil banyak masa. Sebaliknya anda boleh menggunakan Mass Delete Unused Tags . Sila ambil perhatian bahawa pemalam berfungsi seperti pesona, walaupun ia tidak dikemas kini selama dua tahun. Periksa tangkapan skrin di bawah ini, saya mengujinya dengan WordPress 4.2.2.

" "

Seperti yang anda perhatikan tag dengan tag tag sifar telah dipadam

Anda tidak mahu menghabiskan masa anda secara manual memotong lebih dari seratus Atau seribu tag. Saya akan menasihatkan bahawa anda menggunakan plugin, jika anda perlu memadam sejumlah besar tag yang tidak syak lagi tersumbat WP anda.

Memadamkan atau Menyembunyikan ShortCodes

Terdapat banyak kod pendek yang anda gunakan, sebahagian daripadanya milik plugin yang Tidak lagi digunakan secara aktif. Penghapusan manual kod pendek memakan masa.

Gunakan Buang kod pendek Orphan untuk mengalih keluar semua kod pendek yang tidak digunakan. Atau jika anda mahu menargetkan kod pendek tertentu merentas semua jawatan dan halaman di laman web WP anda, gunakan kod pendek yang tidak digunakan .

"

Menyusun Pilihan Perkongsian Media Sosial Anda

Saya telah melihat Di banyak laman web WordPress, laman web ini sepenuhnya berantakan dengan pilihan perkongsian sosial. Secara peribadi, jika saya pernah membombardasikan pelbagai pilihan perkongsian saya, saya tidak pernah melawat laman web ini lagi.

Laman web yang paling baik memastikan kemudahan akses perkongsian maksimum kepada pengunjung. Mereka melakukan ini, sambil memastikan bahawa ia tidak pernah mendapat pengalaman pengguna yang baik. Jangan sekali-kali melakukan apa-apa yang membuatnya lebih sukar untuk membaca atau menyemak imbas kandungan di laman web anda.

Dengan asumsi anda sedang mencari plugin percuma, saya akan mengesyorkan anda mencuba Bar Kongsi Terapung . Sekali lagi dengan Adder Button Dikongsi Mudah, ia mengalahkan keseluruhan titik mendapatkan plugin mudah, jika anda menambah butang saham di mana-mana.

"

Jika anda sedang mencari plugin premium, saya akan mengesyorkan Monarch .

Memperbaiki Pautan Patah

Pautan yang rosak adalah pengurangan sebenar di mana-mana laman web. Ia menjadikan pengalaman pengguna yang sangat mengecewakan dan pelawat pertama kali ke laman web anda tidak akan pernah melawat lagi.

Memeriksa pautan yang rosak mudah dengan Broken Link Checker anda boleh menyemak semua Jawatan, halaman, ulasan dan bahagian lain dari tapak anda. Apabila pautan yang rosak dikenalpasti, anda boleh mengeditnya, menyahpaut teks, memecat atau menandakan pautan sebagai tidak patah.

Walaupun plugin membenarkan anda memilih bahagian laman web anda untuk memeriksa apakah jenis pautan Untuk memeriksa, menyediakan pilihan pemantauan yang berterusan / sekejap, plugin itu kelihatannya cukup babi sumber. Lebih baik menggunakannya secara manual, dan bukannya bekerja secara berterusan.

Alternatif untuk plugin ini, ialah W3C Link Checker . Pilihan alternatif ini tidak berjalan di sumber server laman web anda.

"

301 Pengalih Arah adalah enjin carian yang mesra dan memastikan anda tidak mengalami kehilangan SEO disebabkan oleh pautan yang rosak. Sebagai perbandingan, Broken Link Checker hanya menghalang enjin carian daripada mengikuti pautan yang rosak. Itu tidak semestinya berguna sebagai peralihan 301.

Saya benar-benar menyukainya, melalui dua pilihan lain tetapi ia agak baru.

Memadamkan Semakan Pelbagai

Saya tidak dapat mengingatkan semula satu-satu masa apabila saya menulis jawatan di laman WordPress tanpa menyimpannya Berbilang kali. Apabila saya selesai menulis jawatan terakhir saya, saya telah mengumpulkan 19 semakan. Katakan anda akan menerbitkan seratus artikel, ia akan menambah sehingga seribu semakan. Sekurang-kurangnya, ia pasti dalam kes saya. Dan ini memerlukan ruang yang tidak perlu.

" "

Mengurangkan bilangan semakan di WordPress untuk mengurangkan saiz pangkalan data anda

Pelbagai penjimatan ini terbukti berguna dari semasa ke semasa. Tetapi apabila anda telah menerbitkan artikel yang telah selesai dan tidak lagi memerlukannya, mereka hanya mengambil ruang cakera pada pelayan anda dan memuat setiap kali seseorang meminta laman web anda.

Jadi, mari kita hapuskannya. Anda boleh menggunakan Better Delete Revision untuk melakukan ini untuk anda. Better Delete Revisions akan memadamkan semakan, tag, metadata dan hampir semua hubungan lain semakan anda dalam pangkalan data WordPress anda.

" "

Better Delete Revision notice plugin

Membuat pangkalan data WP anda lebih ringan.

Walau bagaimanapun, plugin tidak akan menyentuh semakan semula jawatan yang dijadualkan, diterbitkan atau draf. Pilihan plugin lain melaksanakan fungsi selain memotong semakan, tetapi ini adalah plugin terbaik untuk menyingkirkan semakan berlebihan.

Plugin lain yang boleh digunakan untuk tujuan yang sama adalah RVG Optimize Database . Tetapi ia menawarkan lebih banyak fungsi opsyenal.

Control Revision adalah satu lagi plugin yang boleh digunakan untuk membolehkan / melumpuhkan semakan dan membatasi bilangan semakan untuk jawatan dan halaman yang berlainan

Kita semua suka terlibat dalam kandungan kita, sebab itu kita meluangkan masa untuk menghasilkan apa yang kita fikir akan menarik perhatian dan membantu pembaca kita. Tetapi di internet, kebanyakan komen adalah dari spammer dan spambots.

Laman web menerima beratus-ratus, jika tidak ribuan komentar spam setiap hari. Jadi membersihkan mereka dari laman web kami secara teratur adalah penting.

Komen Spam Cleaner memadam komen pada selang masa yang tetap. Anda boleh memilih seberapa kerap anda mahu plugin memadamkan spam dan anda telah ditetapkan!

" "

Pembersihan spam berjadual WordPress

Punca komen spam di laman web anda tidak akan menjadi cukup besar untuk menjadi isu

Jika anda mahukan penyelesaian premium untuk mengendalikan komen spam dan semakan semula, anda boleh menggunakan Mengurus WP untuk mengendalikan sama di sebilangan laman WordPress.

Pangkalan Data

Sebahagian kritikal dari sebarang Pembersihan Spring WordPress, Pengoptimuman Pangkalan Data. Saya menyimpannya pada akhirnya kerana terdapat beberapa plugin yang tidak hanya mendapatkan pangkalan data WordPress anda bersih dan bebas daripada kekacauan. Tetapi mereka melakukan fungsi lain juga. Sesetengah fungsi ini telah diliputi dalam jawatan tersebut.

Oleh itu, anda boleh membaca bahagian ini pada pemalam pengoptimuman pangkalan data, kemudian memutuskan sama ada anda mahu pemisah berasingan untuk tujuan tertentu seperti pembersihan komen dan menghapuskan semakan pos.

WordPress dijalankan oleh pangkalan data, kesihatan pangkalan data itu sangat penting untuk prestasi laman web anda. Setiap kali sesuatu yang dimuatkan di laman web anda, ia diambil dari pangkalan data. Jadi lebih ringan, lebih cepat dan lebih efisien laman web anda melakukan.

"

Berhati-hatilah dengan pilihan plugin merah, elakkan mereka jika mungkin. Yang terbaik, jika anda melakukan sandaran manual pangkalan data sebelum plugin memulakan sebarang proses pengoptimuman. Pemulihan tapak ke asal keadaan semestinya mungkin.

WP-Sweep mungkin lebih baik daripada WP-Optimalkan. Plugin ini boleh digunakan untuk mengeluarkan data yang tidak digunakan, yatim piatu dan pendua.

" "

Antara muka plugin WP-Sweep

Plugin ini menggunakan perintah memadam WordPress yang betul berbanding dengan pertanyaan MySQL langsung. Dan akibatnya, data yang sering menjadi yatim piatu oleh pemalam pengoptimuman pangkalan data yang lain, juga dihapuskan apabila anda menggunakan WP-Sweep.

WP-DB Manager Kelebihan utama plugin ini mempunyai lebih daripada dua yang sebelumnya adalah bahawa ia melakukan backup database.

Menggunakan alat pembersihan pangkalan data dan pengoptimuman akan secara serentak menjaga komen spam anda, tag yang tidak digunakan dan revisi pos. Itu yang dikatakan alat pengoptimuman pangkalan data lebih sukar untuk ditangani. Potensi untuk sesuatu yang amat salah adalah pasti lebih besar. Tetapi kemungkinan tiada apa-apa yang akan berlaku, di mana menggunakan plugin pembersihan pangkalan data dan menjalankan backup sebelum menjalankan pengoptimuman pangkalan data, adalah gabungan yang kuat.

Jika anda memilih plugin pengoptimuman pangkalan data, Perlu bimbang tentang komen spam / tidak disetujui / dipadam, semakan pasca, draf auto, data yatim dan tag yang tidak digunakan.

Jadi, anda tidak perlu plugin tambahan, anda boleh menggunakan satu plugin bukannya banyak.

Mengetahui bahawa plugin pengoptimuman pangkalan data berfungsi terbaik untuk anda. Dan kemudian jika salah satu fungsi yang anda perlukan untuk Pembersihan Spring WordPress tidak ada, cari plugin yang disebutkan sebelumnya dalam jawatan untuk fungsi tertentu.

Pikiran Akhir

Anda perlu mencari gabungan plugin dan penyelesaian yang tepat untuk laman WordPress anda. Saya harap, saya telah membantu anda menyedari pentingnya Pembersihan Spring WordPress dan bersenjata dengan pengetahuan yang diperlukan bagi plugin yang sesuai.

Penting bahawa anda tiba di frekuensi yang betul untuk melaksanakan WordPress penuh dan separa Pembersihan Spring. Ini bergantung kepada saiz trafik laman anda dan tema / plugin yang anda guna.

Beritahu saya bagaimana bersih WP spring anda! Cheers 🙂


Credit to Colorlib

Bacaan WordPress Yang Lebih Menarik!

PimpMyWoo – Customize WooCommerce in style
Plugins,
Plugins,

PimpMyWoo – Customize WooCommerce in style

Pembuat Rojak - April 23, 2018

PimpMyWoo membantu anda menyesuaikan cara kedai WooCommerce anda kelihatan tanpa menulis satu baris kod atau mengubah suai sebarang templat !…

Bagaimana Menggunakan Portfolio Boleh Ditapis dan Navigasi Pos untuk Mengatur Kajian Kes dengan Divi
Elegant Themes,
1 views
Elegant Themes,
1 views

Bagaimana Menggunakan Portfolio Boleh Ditapis dan Navigasi Pos untuk Mengatur Kajian Kes dengan Divi

Pembuat Rojak - April 23, 2018

Kajian kes boleh menjadi alat pemasaran yang sangat berharga. Pengguna suka kajian kes yang baik kerana mereka suka cerita yang…

Quasar – WordPress Theme with Animation Builder
Themeforest,
2 views
Themeforest,
2 views

Quasar – WordPress Theme with Animation Builder

Pembuat Rojak - April 23, 2018

UPDATED Versi 2.9 - Wordpress 4.9 Siap, WooCommerce 3.2 Siap, Rock Form Builder 2.6 (19 Nov. 2017) Anda boleh melihat…

Leave a Comment

Your email address will not be published.